Makaron z kurczakiem i pieczarkami
1 listopada 2015 w Dania główneSzybkie, Å‚atwe i smaczne….
Składniki:
- filet z kurczaka – 200 gramów
- Przyprawa wielowarzywna
- makaron rurki – 300 gramów
- pieczarki – 300 gramów
- cebula – 1 sztuka
- tarty ser (gouda lub parmezan) – 100 gramów
- Å›mietana – 250 mililitrów
- olej – 2 Å‚yżki
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
2. Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
3. Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
4. Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy wielowarzywnej.
5. Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.
6. Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem
źródÅ‚o: przepisy.plÂ
Kategorie:
- Ciasta (7)
- Dania główne (40)
- Dodatki (4)
- Kolacje (14)
- PrzekÄ…ski (3)
- Sałatki (6)
- Åšniadania (10)
- Sosy (3)
- Zupy (10)
Archiwa:
- październik 2021 (1)
- czerwiec 2020 (1)
- styczeń 2018 (1)
- kwiecień 2017 (3)
- listopad 2016 (3)
- lipiec 2016 (1)
- maj 2016 (8)
- listopad 2015 (1)
- październik 2015 (1)
- maj 2015 (2)
- kwiecień 2015 (6)
- styczeń 2015 (2)
- październik 2014 (4)
- wrzesień 2014 (2)
- czerwiec 2014 (2)
- kwiecień 2014 (1)
- styczeń 2014 (3)
- grudzień 2013 (1)
- listopad 2013 (6)
- maj 2013 (2)
- kwiecień 2013 (3)
- styczeń 2013 (4)
- październik 2012 (2)
- wrzesień 2012 (1)
- sierpień 2012 (1)
- kwiecień 2012 (2)
- marzec 2012 (2)
- luty 2012 (2)
- styczeń 2012 (2)
- luty 2011 (5)
- styczeń 2011 (14)