Makaron z kurczakiem i pieczarkami

1 listopada 2015 w Dania główne

Szybkie, łatwe i smaczne….

Składniki:

  • filet z kurczaka – 200 gramów
  • Przyprawa wielowarzywna
  • makaron rurki – 300 gramów
  • pieczarki – 300 gramów
  • cebula – 1 sztuka
  • tarty ser (gouda lub parmezan) – 100 gramów
  • śmietana – 250 mililitrów
  • olej – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
2. Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
3. Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
4. Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy wielowarzywnej.
5. Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.
6. Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem

źródło: przepisy.pl 

 

1 listopada 2015 Dania główne